30-08-06

School

Hoi iedereen Ik heb hier op school nu een springuurtje dus dat kan ik dan gebruiken om dit blogje wat up te daten.School is hier echt cool: computers overal, enkele tv's, stereo-installaties en op de eerste verdieping staat zelfs een biljarttafel. We moeten tijdens de speeltijden niet naar buiten maar we mogen lekker binnen op een van de vele zetels zitten, liggen, hangen, whatever,...We zijn hier nu met vier uitwisselstudenten: Raphael (Brazilië) Lisa (Duitsland), Rika (Japan) en ik. Mijn vakken zijn: Engels, Duits, Sport, Kunst ( mix van tekenen en esthetica), Muziek, Wiskunde en Filosofie. K heb echt geen idee waarom ze me filosofie hebben gegeven. De Finnen hier snappen er al niks van en ik nog veeeeeeeeeeel minder. Af en toe herken ik een woordje en daar blijft het dan ook bij. Kimmo (de leraar filosofie) gaat mij binnenkort dan ook iets anders laten doen...in het Engels (thank god)Een klein minpuntje hier is dat de lessen 75 minuten duren. Voordeel hiervan is dat als je een springuur hebt, dat dit dan ook 75 minuten is of course :-)Morgen heb ik mijn eerste test: Duits. Het zijn gelukkig de modalverben en wat woordjes dus dat zal nog wel gaan zeker.Ik hou jullie op de hoogte en als er vragen zijn, dan vraag je die maar :-)

11:54 Gepost door Saartje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-08-06

eerste dag in Finland

Hallo iedereen

 

Ik ben dus levend aangekomen in Finland na een vlucht van een dikke twee uur en dan nog een autorit van bijna 6 uur. Maar ik ben er dus geraakt eh

 

Gisterenavond heb ik uitgepakt, de cadeautjes gegeven (ze waren er heel blij mee), een avondsnack gegeten: een soort van Finse croque monsieur en daarna zijn Ronja, Mari en ik in de sauna gegaan. 

Deze ochtend heb ik geslapen tot 10,30 en na het ontbijt ben ik met Kalle en Roni Joensuu gaan verkennen en we zijn een nieuwe SIM-kaart voor mij gaan kopen. Hierna zin we naar een nicht van Mari gegaan om daar koffie en gebak te eten. Haar dochter Pauliina zit in dezelfde school (en hetzelfde jaar) en ze heeft me geholpen met mijn lessenrooster voor de eerste dag samen te stellen.
Toen we weer thuis waren hebben we geluncht en hebben we het laatste stuk van de kwalificatie van de F1 gezien.

Wanneer het gedaan was, vroeg Mari of ik samen met haar en Ronja naar de grootouders wilde gaan om groenten te gaan halen. (natuurlijk heb ik dat niet geweigerd)

Ik zal nu maar eens stoppen met typen, want we gaan zo meteen naar Kitee vertrekken voor het concert van PMMP.

 

Groetjes en tot de volgende

 

Sara

15:26 Gepost door Saartje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-08-06

School

Hoi iedereen

 

Weer eens tijd voor een update. Ik zal het deze keer eens hebben over de school waar ik naartoe zal gaan: Het Niinivaaran Lukio in Joensuu. Ik kom daar (waarschijnlijk) terecht in het tweede jaar wat overeen komt met het vijfde/zesde jaar hier in België.

 

Hier zijn twee foto's om je een beeld te geven.

 

Foto 1

Foto 2

 

Enkele van de vakken: Engels, Frans, Zweeds, Japans, Russisch,  Biologie, Psychologie, Filosofie, Informatica ...
 

Maar natuurlijk moet ik niet al deze vakken doen. Ik mag zelf m'n vakken kiezen die ik graag wil doen. In het begin zullen dat vooral taalvakken zijn als Frans, Engels en Duits en dan andere vakken waar je niet al te veel Fins voor moet kunnen (Sport,...)

 

De schoolsite is zelfs voor een stuk in het Engels: http://niinivaaranlukio.jns.fi/english/index2.htm

 

Tot de volgende

 

20:24 Gepost door Saartje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |