06-09-06

6 September

Hoi iedereen,

 

Ik heb weer eens een springuurtje dus dat betekent tijd om dit blogje te bewerken.

Vorige week donderdag ben ik samen met de eerstejaars (16-jarigen) en de andere uitwisselingsstudenten naar Lykyn Lampi geweest, een soort van klasdag maar dan met het hele jaar. We werden onderverdeeld in groepjes en moesten dan typische chiro/scouts spelletjes spelen. En 's avonds ben ik naar Joen yö gegaan, een straatfestival hier in Joensuu. Al moet ik er wel bij vertellen dat het de hele tijd aan het regenen was en we dus zijn gaan "schuilen" in een restaurant.
Op vrijdag is Ronja terug gekomen van Helsinki met een grote voorraad snoep en heb ik Rasmus ontmoet. Lieve jongen
Op zaterdag zijn we naar de grootouders geweest om daar...euh...niks bijzonders te doen. Eerst heb ik samen met Rasmus naar Finse baseball en Ijshockey gekeken op tv en daarna heb ik met Roni en Pasi (neefje) gevoetbald.

Op zondag zijn we thuisgebleven en hebben ook weer tv gekeken en ik heb ook samen met Ronja en Rasmus een zeer eigenaardige variant van tafelvoetbal gespeeld  .

De maandag was het opnieuw school, testje van Engels terug gekregen en gisteren van Duits. Voor Engels een 8 en voor Duits een 10- (ik heb nog nooit in mijn leven een 10- gehad voor Duits )
Vandaag zijn ze met sport gaan lopen in het bos en jawel hoor, het regende!. Dat was een euh...unieke ervaring, vooral mijn sokken vonden het zeer fijn. Tot zover het nieuws vanuit Finland.

 

Groetjes

 

Sara

 

13:12 Gepost door Saartje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Fijn, dat Duits in Finland! Een 10 voor Duits!?! Euhm...hebben ze toevallig nog meer buitenlandse studenten nodig op die school? Blij dat het zo goed gaat op school en dat je een tof gastgezin hebt. Holy Cow rules! Uhum, ik liet me even meeslepen. Anyway, u amuseren is de boodschap en zie da ge genoeg warme kleren hebt voor als het er echt koud wordt hè! KNUFFELS!!! Ceefies, Korppu (de naam die ze zelfs in Finland verstaan)

Gepost door: Korppu | 06-09-06

De commentaren zijn gesloten.