12-09-06

12 september

Hoi Iedereen

 

Het is weer bijna een weekje geleden dus tijd om dit blogje weer eens up te daten. Woensdag en donderdag waren gewone schooldagen, er is niet echt iets boeiend gebeurd. Op vrijdag moest ik voor de eerste keer met de bus en...euh...laten we het er op houden dat het een unieke belevenis was. en 's avonds heb ik een van mijn twee contactpersonen ontmoet. Vorig jaar was zij de gastmama van Veronique, een Belgisch meisje.Dan dit weekend hadden we AFS-kamp. We zijn met 9 studenten: 2 van Brazilië (Bia en Raphael) , 2 van Thailand (Gain en Muu), meisje uit Hong Kong (Shenyu), meisje uit Chili'(Patty), meisje uit Japan (Rikka), meisje uit Duitsland (LIsa) en ik. De leiding bestond uit Jill (een Belgische die is blijven plakken) Susi en Anna (Twee Duitsers die zijn blijven plakken) en Jenni ( de enige Finse in het gezelschap)Als eerste hebben we een altijd kennismakingsspelletjes gespeeld, daarna hebben we gebabeld over de culturele verschillen. 's Avonds zijn we in de sauna geweest, hebben we makkara (worstjes) en marshmellows gebraden in het haardvuur en ten slotte hebben we nog gequizt. Op zondag moesten we om 8,30 uit ons bed komen en hebben we nog enkele activiteiten rond 'typisch Fins' gedaan. Rond 14 u zijn Kalle en Mari me komen halen en zijn we naar de grootouders gegaan om de F1 race te zien. Dan de nacht van zondag op maandag heb ik superslecht geslapen en had ik ook de eerste keer echt heimwee maar gelukkig gaat het nu weer beter hoor ;-) mede dankzij de frietjes die Mari gisteren gemaakt heeft. Het was niet helemaal zoals Belgische frieten maar ze waren niet slecht. Gisteren ook zijn we met Sport naar de Arena gegaan om daar enkele toffe sporten te doen: hoogspringen en speerwerpen. Wees gerust, er waren geen gewonden. Vandaag heb ik te horen gekregen dat op twee oktober ik examen Duits heb. Joepie! Hier is het dus de gewoonte dat je na elke periode examen hebt. Voordeel is wel dat de leerstof niet meer is dan hetgeen we voor een grote test in België zouden moeten leren.

 

Omdat de pc gisteren op school een beetje vreemd deed en ik dat nu pas kan oplossen, zal ik ook nog een kort verslag geven van gisteren en vandaag.

 

Gisterenavond had ik dus Finse les. Ik en Lisa zijn meteen na school naar Joensuu gereden met de bus en hebben het "talenhuis" flink zelf gevonden zonder het aan een Fin te moeten vragen en we waren maar vijf minuten te laat.
De les zelf was veel te gemakkelijk, dus ik en de andere uitwisselingsstudenten mogen al meteen naar de tweede klas gaan.
Vandaag was echt een goede dag: het begon met een 9 voor Duits. Dan tijdens de middag vroegen Noora en Minna of ik iemand op het oog had, om mijn partner te zijn voor het schoolbal in februari en ik zei van wel en ik vroeg ook meteen of het wel een lieve jongen was. Ze dachten van wel, dus ik na Engels, aan Antti gaan vragen en hij zei dat hij het waarschijnlijk wel zou doen. Volgens Noora en Minna is dat dus ja
Dan tijdens het eten vertelde Kalle dat hij de vader van Tuomas van Nightwish kende en hij ging vragen of we eens op bezoek mochten komen.

Anyway, van de heimwee is niet veel meer te bespeuren!

 

Groetjes, knuffels, kusjes

 

Sara

13:57 Gepost door Saartje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

fins? Brandende vraag: Hoe zit het met je fins? Hopelijk al beter dan het mijne :-o. Kan je de lessen al een beetje volgen? Dikke knuf, Bienie

Gepost door: bienie | 12-09-06

:) Blijkbaar gaat alles daar goed. Ben ik heel blij om.
Ik ben alleen een beetje jaloers. Jij hebt een date voor een bal (ik heb een vriend, maar bon, das minder spannend) en jij kan mss tuomas of op z'n minst familie van tuomas ontmoeten. Gelukzak!!!!!!
dikke knuffel,

Icegirl

Gepost door: icegirl | 15-09-06

Tuomas? *huge smile* Och, 5 minuutjes te laat voor de Finse les, dat is gewoon fashionably late :) OMG! Er is een kans dat jij Tuomas of die zijn vader kan ontmoeten?!? Nu ben ik toch wel ff jaloers... Gelukzak die ge zijt! :)
Ceefies & nuffelies!
Korppu

Gepost door: Korppu | 17-09-06

groempfel Je hebt heel veel lieve kleffe kusjes van ons allemaal, kakel incluis, die op de hielen gezeten wordt door Bengo de tochthond van de nieuwe buren.
Ik wil gerust ook mee als chaperonne voor die Tuomas, you never know.....

kussies

Gepost door: Mieke | 23-09-06

De commentaren zijn gesloten.