22-09-06

22 September

Hoi iedereen

 

Het is weer even geleden. Tijd voor een update dus! Vorige week donderdag ben ik met Lisa gaan shoppen in Joensuu. Ze hebben een leuk snoepwinkeltje met snoep vanuit heel Europa (ja ook Belgische en Nederlandse snoepjes) en een zeer gezellig CD-winkeltje met een grote collectie aan metal CD's (wat wil een mens nu nog meer) De Finse les op niveau 2 is een pak moeilijker en ik moet nog een aantal dingen studeren die de anderen al gezien hebben maar het is een pak intressanter dan niveau 1.De vrijdag hadden we orientatië in de stad met AFS. We werden verdeeld in twee groepen en moesten dan allerlei opdrachten in de stad doen. Omdat de twee groepen dezelfde vragen hadden, werden we een groep. Iets waar de leiding niet zo heel blij was dus werden we achteraf "gestraft" (20 keer touwtjespringen) We werden ook wel allemaal beloond (met snoepjes van de snoepwinkel) dus zo erg was het ook niet. De zaterdag hebben we (Roni, Ronja, Rasmus en ik) een zeer vroeg kerstcadeautje gekregen: een gitaar :-)))) en ´s nammidags zijn we gaan wandelen rond Kalliojärvi. Ik hoop dat ik de foto's dit weekend kan uploaden. De zondag hebben we het huis gepoetst en tv gekeken. Maandag was het weer school. Met sport hebben we Finse basebal gespeeld. Het lijkt sterk op Amerikaanse basebal alleen doen de Finnen dingen die de Amerikanen als valsspelen zouden beschouwen. Ghehehe. Die dag had ik ook woordtest Engels (24/25). Dinsdag was een normale dag, niets bijzonders gebeurd dus. De woensdag ben ik met de fiets naar school gegaan en dat is te vergelijken met fietsen op de Heikantberg (de mensen uit Rotselaar en omstreken weten wel wat ik bedoel) alleen dan wel voor bijna 10 km. Ik was dus zo dood als een pier! Maar we zijn wel gaan bowlen met sport, dus zo erg vond ik het niet. ´s Avonds zijn we bij Kirsi en Rauno op de koffie geweest want Pauliina had iets te vieren: ze was tweede geworden in een nationale paardenwedstrijd (maw in die disciple is de tweede beste in heel Finland) Gisteren ben ik weer shoppen in Joensuu. Dit keer voor kleren. Ik heb alleen een jeansvestje gekocht want ik heb nog niet veel winkels gevonden waar ze leuke dingen hebben. Volgende week beter :-) Gisteren heb ik ook eventjes gebeld met ons pa en Sabine.Nu moet ik naar de "career counsellor" om mijn lessenrooster voor de volgende periodes te bepalen en vanavond moet ik op Roni babysitten. Wordt vervolgd dus...

 

XxXjes en knuffels

 

Sara

08:24 Gepost door Saartje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Haaa, metal Good old trusty metal, my love for you will never die! Ge hebt de Finse LSP-Company dus al ontdekt :) Ni te hard headbange hè, Jason Newsted heeft daardoor last gekregen aan zijne nek... Zo te horen amuseert ge u wel goe in Finland, that's our Mielikuvitus! En flink uw Fins leren en genoeg warme kleren aandoen als het daar ECHT koud wordt hè! Tot hier de wijze raad van tante Korppu :) Ceefies en nuffelies!!!

Gepost door: Korppu | 24-09-06

Gelukkige verjaardag Sara! We hopen da

Gepost door: Oma en Peter | 26-10-06

Gelukkige verjaardag, Sara. We wensen je een leuke dag toe. Je kadotje vind je op de gebruikelijke plaats. Haha, waar is dat?
Oma en Peter

Gepost door: Oma en Peter | 26-10-06

De commentaren zijn gesloten.