13-01-07

13 januari 2006

Hoi iedereen

 

Geen idee wat er met me aan de hand is. Het is half acht 's morgens en ik ben al een uur wakker en dat voor het weekend??? Anyway, ik heb eindelijk de foto's van onze pikkujoulu (kerstfeestje) van bij ons op school aangekregen. (zie op het einde van dit berichtje. Maar nu ik toch ineens aan een typpen ben, kan ik jullie misschien ook even een kort verslag geven over wat ik de laatste veertien dagen zoal gedaan heb. Wel eigenlijk niet zoveel. Het was vooral school, school, school en school. Want ik ben met Zweeds begonnen en we hebben bijna elke keer test. Ik heb gisteren van de leerkracht een complimentje gekregen dat ik het beter doe dan de meesten Finnen die trouwens allemaal al (minstens) 3 jaar Zweeds achter de rug hebben. De afgelopen veertien dagen heb ik mij ook suf lopen zoeken naar een partner voor het schoolbal. En...ik heb er eentje. Hij heet Vellu, hij is 21 jaar en studeert media en communicatie (of iets in die aard) aan de universiteit in Joensuu. Ik ben echt blij dat hij met mij wil dansen want hij is een vriend van mij en dat is leuker, vind ik toch, dan te dansen met iemand die je totaal niet kent. En als je een fout maakt (de helft van de tijd) dan kan je daar eens goed mee lachen. Bij iemand "onbekend" zou ik me meteen doodschamen.
Op donderdag zijn we met de sportklas naar een basketbalwedstrijd gaan kijken. In het begin wa het wel leuk en op het einde spannened, maar het merendeel van de wedstrijd heb ik mij eigenlijk verveeld. Basketbal (koripallo in het Fins) is veel leuker om gewoon te spelen.
Dit weekend ben ik alleen thuis. Kalle en Mari zijn naar Lahti voor één of andere bijeenkomst, Rasmus zit in Savonlinna, Ronja is naar Kitee en aangezien mij en Roni alleen laten voor twee dagen niet goed zou komen, hebben ze die naar Mummo (oma) gedaan. Hij vindt het niet erg en ik ook niet.
Ondertussen is het hier ook -15 (eindelijk) maar de sneeuw laat nog een beetje op zich wachten, want al de vorige sneeuw (van met kerst en neiuwjaar) is alweer gesmolten. Al de Finnen vinden het zeer eigenaardig...

 

Tot zover de nieuwtjes, hier zijn de foto's

 

Ik als elfje
Noora als bloempje (bij al haar broertjes en zusjes)
Annu als konijn (nee, niet het playboykonijn)
Anna als boom
Onze directeur
Schoolbandje
Het bandje van Nico (konijn) en Perttu (elfje)
De leerkrachten Frans (Esko), Filosofie (Kimmo), Wiskunde (Jari) en de directeur (Esa) die uit hun dak gaan.

 

Kusjes en knuffels (en nog een keer extra knuffels voor de jarigen vandaag: Kato, Ann-Sofie, Stijn en Rob. GEFELICIFLAPSTAART )

 

Sara 

 

 

 

06:53 Gepost door Saartje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

I'll trade you MC smurf for Kimmo :-) O...my...god! Jouw leerkrachten en directeur zijn cool! Euhm...nog geïnteresseerd in dat uitwisselingsleerkracht-project van ons tussen het Niinivaaran Lukio en Sint-Jan? Pretty please?
Ceefies und viele nuffelies!

Gepost door: Korppu | 20-01-07

De commentaren zijn gesloten.