03-02-07

3 februari

Hoi iedereen,

Het is weer even geleden dus hier komt (eindelijk) nog eens een update. Ik ben hier nu 5 maanden in Finland. Dus voor diegene die mij superhard missen, nog vijf maandjes en ik ben weer terug.
Sinds de laatste keer is er veel gebeurd. Mijn Finse lessen zijn terug gestart, dit keer op maandagavond en woendagavond. Eerst zat ik in de groep 2.1 maar al na de tweede les verveelde ik mij dood en vroeg ik of ik naar 2.2 mocht. Geen enkel probleem. Dus vanaf nu zit ik die groep. Het is wel een pak moeilijker maar ook wel een pak intressanter. Het enige "probleem" is wel dat in groep 2.2 van de 14 leerlingen, 10 Russen zijn. Ach je geraakt wel gewend aan dat russisch gekonkelfoezel (of hoe je dat ook mag noemen). Het is ook wel spijtig dat ik nu op andere uren Finse les heb dan Marie (die in 3.2 zit) want anders konden we op woensdagnamiddag altijd na school samen met haar boyfriend Joonas iets gaan eten en dan daarna in de plaatselijke CD-winkels gaan snuffelen. Maar ja, nu zal het ook wel goedkoper worden voor mijn portemonee zeker. Over boyfriends gesproken. Ik heb deze week even een vriendje gehad. Vellu, mijn danspartner. Vorige week zaterdag zijn we uitgeweest en toen vroeg hij het aan. Ik heb toen ja gezegd, voor God weet welke reden, maar ik had er de zondag al spijt van eigenlijk. Gisteren heb ik het uitgemaakt. Hij zei dat hij me begreep en dat hij "no hard feelings" had. Vorige week was het hier ook weer testweek. Ik had examens voor muziek, Zweeds en wiskunde. Muziek ging goed, ik moest een essay schrijven over Jean Sibbelius. Zweeds was ook wel ok maar wiskunde was wel erg moeilijk. Vooral omdat Jari (de leraar btw) was vergeten om mijn test te vertalen naar het Engels. Dus moest hij on the spot vlug de belangrijkste dingen vertalen. Achteraf gezien was dat best wel lachen, op de moment zelf kon ik daar niet echt mee lachen. Over lachen gesproken. Op maandagavond ben ik vrij laat wakker gebleven omdat de jongens van COB in Rautaryhmä kwamen. Dat is een laatavondshow waarin je vragen kan sturen naar de band die dan die week aanwezig is. Grappig!!! Ik lag wel pas om half 1 in mijn bed maar goed. De volgende dag moest ik alleen maar even naar school voor de vergadering van de toneelgroep. In mei ga ik hier 5 keer op rij in het schooltoneel spelen. Joepie!!!! Op woensdag ben ik met Mari naar Kitee geweest als studiemateriaal voor haar studenten. Mari is leerkracht Engels (en Zweeds) en haar studenten klagen altijd dat het niet intressant is om met haar Engels te spreken omdat zij ook Fins kan. Dus heeft Mari gezegd, ok goed, dan breng ik iemand die niet zo goed Fins kan, maar wel goed Engels, kunnen jullie met haar oefenen. Wel, ik moet zeggen, ik heb nog nooit vier zo'n stille klassen gezien als die dag. Als je dacht dat Mika Häkkinen en Kimi Räikkönen slecht Engels spraken, dan had je hun moeten horen .
Anyway, volgende week zit ik in Lapland. Ik kijk er naar uit. Ik ga een poging wagen om veel foto's te trekken maar blijkbaar vindt mijn fototoestel temperaturen van -20 tot -30 niet zo lief

Tot de volgende

Sara

18:40 Gepost door Saartje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Those who saw that interview are very happy indeed For starters: Jean Sibelius rocks! Wel niet zo schattig als Janne natuurlijk... Yeah, Finnish rocks too! Hey, de taal van het mooie Suomi wordt hier in de Kempen ook verspreid hoor, we kennen het belangrijkste woordje al: olut! ...of was het kalja?
Hm ja, dat interview met Janne en Alexi heb ik ook gezien *grijns* alleen kon jij er waarschijnlijk net wat meer van verstaan dan ik, gezien het in het Fins was :-)
Schooltoneel? Tell me more...
En mocht je in Lapland de Kerstman tegenkomen, vertel hem dan dat hij echt rulet! (en dat hij me nog een knuffelbeer uit 1992 schuldig is...de stiekemerd!)
Blijf je amuseren daar in Finland! En euh...vergeet die Janne-kloon niet hè? ;-)
Ceefies en nuffelies aan ons Mielikuvitusje!!!

Gepost door: Korppu | 06-02-07

De commentaren zijn gesloten.